מתכון לתה קר

אחד מהמשקאות הנפלאים בימי קיץ חמים – תה קר!

עם מגוון רחב של סוגים, ניתן להכין אינספור סוגים של תה קר. מומתק במגוון ממתיקים – סוכר, דבש, אגבה, או מיצי פרות. תה שחור, ירוק, לבן, אולונג, ופואר, כל אחד עם טעם שונה, יכול להיות בסיס למשקה קיץ מרענן. שחקו עם מגוון הסוגים.
ישנם סוגים מסוימים של תה, בעיקר שחור, שלמרות איכותם נוטים להיות מעורפלים. אין זה משפיע על איכות המשקה. עדיף לתת לתה להתקרר לפני שמכניסים אותו למקרר לקבלת משקה צלול יותר.

חליטה חמה:
יש להשתמש בכמות כפולה של עלים למים (יחסית לכמות המומלצת לתה חם)
יש לחלוט את העלים על פי ההוראות לתה – להקפיד על הטמפרטורה וזמן החליטה המומלצים.
שימו את העלים בקנקן
מזגו את המים החמים על העלים
בתום החליטה, סננו את העלים ומזוגו לכוס גבוהה מלאה בקרח.
 
חליטה קרה:
אופציה נוספת להכנת תה קר היא בחליטה במים קרים, הדורשת זמן ארוך יותר, אבל התוצאה היא תה עדין ומתוק יותר. בחליטה קרה הטעמים המצויים בעלי התה מומסים באטיות במים, ללא מרירות כלשהי.
יש להשתמש בכמות המומלצת של עלים
שימו את העלים בקנקן
מזגו מים קרים על העלים
הכניסו למקרר ללילה (8-10 שעות)
סננו את העלים ותיהנו.
התה יכול להישמר במקרר עד יומיים.

מקור


מאי 21, 2013 | קטגוריה: תה | תגובות: אין

 


השאר תגובה




bottom